// Miss Mustache !

Bonjour!

Welcome to my blog, beautiful strangers. Drop nice words here. Follow me okeyh? :D. 
MYUNGSOO .. MYUNGSOO .. MYUNGSOO .. MYUNGSOO .. MYUNGSOO




Tagboard


Put your cbox or shoutmix code here

My Melody


Visit dem'




The Mastermind

Basecode: Lurve
Editor: Nana Euphemia
Other:

Cara Nak Letak lagu Dalam Blog ✿
Hai semua, hai everybody, dan hai sidang jemaah sekalian.

1. Firstly, bukak SCM PLAYER ni.
2. Kan kat first sekali tu dia tunjuk "Choose Skin" tu, so pilihlah skin musicplayer yang anda nak.
3. Then, tekan Edit Playlist, lepas tu letak tajuk lagu dalam kotak Song Title, dan url lagu dalam kotak Song URL. Macam yang saya buat di dalam printscreen di bawah.

Okay, SCM player ni best gila kot. Sebab boleh letak banyak sangat lagu, senang cite, semua lagu dalam dunia ni pun boleh letak!

Oh ye, ambik URL tu dekat macam yang saya tunjuk ni,

4. Lepas dah letak url and title semua tu, anda pergi kat configure settings.


Nombor 1= Autostart bermaksud, bila ade orang masuk blog anda jer, lagu tu termain dengan sendiri. So, kalau nak lagu tu termain sendiri, klik Yes.

Nombor 2= Shuffle Playback tu maksud dia, lepas lagu-lagu anda dah habis main, nanti dia akan ulang balik lagu yang first. So, kalau nak camtu tekan Yes.

Nombor 3= Default Volume tu, bila orang masuk blog anda, dia akan automatik volume dia kekal camtu. Macam kat printscreen kat atas ni, 50% je volume dia. So takde la pecah gegendang telinga pembaca blog anda.

Nombor 4=Placement of the Player tu lebih baik "bottom" je, sebab kalau letak "top" macam pelik je aku nengoknye. Er, suka hati anda la nak letak mane pun kan? bukan blog saya.

Nombor 5= Show Playlist by Default tu letak No. bende tu akan nampak buruk.

Nombor 6= Tekan Done lepas dah siap semua tu.


Finally, dia akan tunjuk kod. So, copy semua kod tu, bukak Dashboard>>Design>>Page Element>>Add A Gadget>>Html/Javascript>>Paste the code>>Save.

siapp , dan selamat mencuba !